Українці за споживанням свинини знаходяться на 6-му місці в світі. Головними м’ясоїдами виявилися білоруси. Китайці теж люблять свинину, трохи менше, ніж білоруси, але все ж в середньому за рік один китаєць споживає 40,6 кг. Зате за споживанням м’яса птиці Україна випереджає і Білорусь, і Китай. 

Незважаючи на велику любов українців до м’ясних страв, м’ясопереробна галузь України перебуває у складному становищі. Вона страждає від постійного зростання цін на ресурси (корми, ветеринарні препарати, електроенергію) і логістику, низької купівельної спроможності населення, не кажучи вже про необхідність збільшення показників відтворення і збереження тварин, поліпшення умов виробництва і т.д. 

Експерти Baker Tilly підготували огляд м’ясопереробної галузі України, в якому відобразили основні показники ринку експорту та імпорту, привели важливі цифри і порівняли їх з показниками інших країн, описали тонкощі оподаткування компаній галузі. 

Щоб подивитися огляд, натисніть на картинку.