Всі наче знають, що Україна – лідер у світі за обсягами виробництва олії, або у Європі – за виробництвом меду, але сухі цифри не дозволяють осягнути, як насправді багато ми виробляємо курятини, печемо хліба чи варимо пива.  

Ми підготували цю інфографіку, щоб показати вам гігантські масштаби нашого агробізнесу. Інфографіка така велика, що повністю ви можете подивитись її лише у новому вікні. Але спочатку кілька цікавих фактів.

  • Якщо уявити, що ми не експортуємо сир, а з’їдаємо весь вироблений самостійно, то виробленого минулого року сиру нам вистачило б на 2,5 мільйони людей, якщо щодня протягом року їсти по 50 грамів.

  • Виробленою в Україні курятиною можна повністю нагодувати Південну Корею, і ще трохи залишиться.

  • Українським молоком можна напоїти 4,8 мільярди хворих на застуду дітей, якщо дати їм одноразово 1 склянку молока з медом.  

  • Українською соняшниковою олією можна наповнити 15 найбільших у світі басейнів.  Мова йде про басейн, що знаходиться на курорті Alfonso del Mar в Чилі. Його площа – 8 гектарів, довжина – 1 кілометр. Вміщує у себе 250 тисяч кубометрів води, що дорівнює 6 тисячам стандартних басейнів.

Бассейн San_Alfonso

  • Виробленого цукру досить, щоб зварити 933 тисячі тонн варення, якщо взяти 1,5 кг цукру для 1 кг варення.
Щоб подивитись інфографіку в повному розмірі, клікніть на картинку
Скільки виробляє Україна
Опубліковано новий інфографічний довідник “Агробізнес України 2016”. У ньому ви знайдете ще більше цікавих та корисних фактів про  наші агробізнес та сільське господарство.