Із січня по березень 2010 року у Регіональному ландшафтному парку «Міжрічинський» (Чернігівська обл.), за підтримки ТОВ «Бейкер Тіллі Україна», здійснюється природоохоронний еколого-освітній проект «Зимівля птахів – 2010». Метою проекту є практична допомога зимуючим птахам та ознайомлення із ними любителів природи.

Цьогорічна зима видалася дуже складною для дрібного птаства – потужний сніговий покрив, сильні морози, намерзання льоду на гілках дерев – все це явища, які загрожують життю наших пернатих сусідів.

Проте, загальновідомим є той факт, що ситі птахи не бояться морозів, а відтак, основною практичною стороною проекту є саме підгодівля птахів. Для її забезпечення працівниками парку було придбано та заготовлено корми на всі пташині смаки. Це і зерно соняшника, гарбуза, кукурудзи, вівса, і насіння рапсу та проса, і кетяги ягід калини, ну і звичайно ж, сало…

Такий широкий асортимент кормів приваблює до підгодівельних майданчиків найрізноманітніші види птахів, таких як вівсянка звичайна, посмітюха, польовий горобець, сойка, дрізд-чикотень, повзик, дятли – звичайний і малий, сірійський і сивий, різні види синиць – велика, чубата, блакитна, чорна, гаїчка-пухляк і гаїчка болотяна – загалом понад 20 видів. Окремо подбали і про рідкісних орланів білохвостих – для них спеціальне «м’ясне меню» із залишків туш тварин. Поруч з орланами годуються і типові наші санітари-падальники – круки та сороки.

Кожен, хто забажає, має можливість долучитись до участі у проекті – підгодувати птахів, поспостерігати за ними на одному із 8 підгодівельних майданчиків Міжрічинського парку та зробити неповторні фотознімки. Для цього потрібно лише запастися теплим одягом і взуттям, озброїтись фотоапаратом, прихопити із собою якийсь гостинець для пернатих друзів та зв’язатись із дирекцією парку – щоб поповнити собою ряди тих, хто вже мав змогу відчути себе справжнім другом неповторної зимової Поліської Природи.