Пропонуємо вашій увазі річний бюджет у форматі інфографіки, що перетворює нудні цифри з Держстату на цікаві факти.
Загалом і доходи, і витрати бюджету у порівнянні з минулим роком збільшилися приблизно на 20%. Ріст податкових надходжень очікується, головним чином, за рахунок ПДВ, податку на прибуток підприємств та податок на доходи фізичних осіб. Зростання податку на прибуток підприємств, як і податку на доходи фізосіб, пов’язано зі збільшенням мінімальної заробітної плати до 3200 грн.  
Найбільшою статтею видатків залишаються державні фінанси: цього року на потреби Мінфіну було виділено 248 млрд грн, враховуючи 111,3 млрд грн на обслуговування державного боргу. Виросли видатки на освіту та науку: відбулося підвищення заробітної плати шкільних вчителів, крім того значно збільшився стипендіальний фонд. В 2017 році стартувала структурна медична реформа, яка буде проводитися в декілька етапів, тож видатки на охорону здоров’я зросли на 27%.
Щодо структури видатків, то частка видатків розвитку у загальному обсязі  становить 8,5%: це ті кошти, які направлені на фінансове забезпечення наукової, інвестиційної та інноваційної діяльності.  
Більше цікавої інформації та важливих даних дивіться в нашій інфографіці.
БЮДЖЕТ УКРАЇНИ 2017