Представництво АССА в Україні, країнах Прибалтики та Кавказу разом з компанією «Бейкер Тіллі Україна» в рамках проекту співробітництва провели навчально-методичний захід, спрямований на підвищення кваліфікації працівників органів державного регулювання фінансових ринків. 16 квітня у приміщенні «Держфінпослуг» було проведено тренінг «Фінансові інструменти: визнання та подальша оцінка»; тренер – менеджер компанії «Бейкер Тіллі Україна» Віталій Гавриш.

Серед запланованих тем до розкриття:

1. Класифікація
– категорії фінансових активів та фінансових зобов’язань
– перекласифікація фінансових інструментів
 
2. Визнання
– первісне визнання фінансових інструментів
– припинення визнання фінансових інструментів
 
3. Оцінка
– первісна оцінка фінансових інструментів
– подальша оцінка фінансових інструментів
– методи оцінки фінансових інструментів
– визначення справедливої вартості фінансових інструментів

В ході тренінгу виникла жвава дискусія з приводу достовірності обліку фінансовими компаніями фінансових інвестицій, що підтвердило актуальність теми тренінгу. Так, було розглянуто конкретні приклади, що демонструють ознаки недостовірної фінансової звітності, методи виявлення перекручень в фінансовій звітності, тощо. Окрему увагу було приділено питанням підходу до оцінки фінансових інвестицій, з точки зору української практики, а також сучасних світових тенденцій.

Варто зазначити, що цей захід, організований компанією «Бейкер Тіллі Україна» та представництвом АССА в Україні, є одним з багатьох безкоштовних тренінгів, запланованих на поточний рік.