Національний банк продовжує тримати курс на реалізацію Концепції нового валютного регулювання та оголошує про нові послаблення обмежень на валютному ринку.
Так, з 26 травня за операціями з експорту та імпорту товарів строк розрахунків становить 180 днів (до зняття обмежень цей строк становив 120 днів). Відповідні зміни затверджено постановою регулятора від 25.05.2017 р. № 41.
Документом також передбачено впровадження ще декількох кроків, направлених на покращення інвестиційного клімату, які починають діяти з 12 червня.
Зокрема, НБУ вирішив дозволити купувати та перерахувати іноземну валюту, щоб повернути за кордон кошти, отримані іноземними інвесторами від продажу корпоративних прав, певних видів цінних паперів, внаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземних інвесторів. Щоправда, по цих операціях діятиме обмеження у сумі 5 млн. грн. на місяць та лише через один уповноважений банк.
Також надано можливість достроково погашати зовнішні кредити та позики, якщо у якості забезпечення розрахунків за цими операціями було надано зобов’язання міжнародних фінансових організацій та у сумі, що не перевищує розмір забезпечення. 
Водночас, у всіх випадках, коли необхідна реєстрація кредитного договору або договору позики, укладеного резидентом-позичальником, що не є банком, встановлено вимоги щодо розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників (UBO) нерезидентів-кредиторів.