Всі успішні бізнесмени мають одну спільну рису: здатність перетворити ідею в бізнес-імперію. Як вони це роблять? Важка, невтомна робота, в деяких випадках — навіть над собою.
Погляньте на деякі звички найбільш впливових та успішних лідерів-підприємців світового масштабу, можливо, щось з цього вас надихне.
1. Марк Цукерберг однаково одягається щодня
Засновник та СEO компанії Facebook одягається щодня в уніформу із сірої толстовки, футболки та джинсів, що вийшли з моди. Він просто пояснює це тим, що не хоче витрачати сили на вибір вбрання. «Я справді щасливчик, тому що можу прокидатися щодня і допомагати мільйонам людей», — сказав він якось під час інтерв’ю, — «І я відчуваю себе не в своїй тарілці, якщо витрачаю власну енергію на неважливі в моєму житті речі».
2. Шеріл Сандберг відключає телефон в нічний час
Виконавчий директор Facebook розповіла USA Today, що вона вимикає телефон щоночі перед сном. Водночас вона визнає, що інколи це буває «боляче». Яка її  особиста мета? Міцний сон вночі. Вона перевіряє пошту просто перед відключенням та одразу після того, як прокидається. 
3. Джек Дорсі працює нас своїм розумом і тілом
Директор компанії Twitter справляється з 18-годинним робочим днем завдяки  щоденним медитаціям, які він виконує одразу після пробудження о п’ятій ранку. Після цього він робить 7-хвилинну зарядку. «Я намагаюсь вибудувати собі послідовні заняття», — каже він.
4. Анна Вінтур інколи соромиться
Легендарний редактор журналу Vogue соромиться під час інтерв’ю, але за зачиненими дверима вона відкрито ділиться власними думками. На її думку бути в тіні для модного журналіста — це не означає бути «за бортом». Вона каже: «Ти не можеш постійно бути складною і сором’язливою людиною, яка не може дивитися просто в очі. Тобі треба мати власне бачення, власний фокус та те, у що ти віриш».
5. Бенджамін Франклін любив свіже повітря
Він був великим фанатом, як він їх називав, «повітряних ванн». Дійсно, вільнодумець, який жив у Філадельфії, любив відкрити вікна та освіжатися потоком свіжого повітря. Він вірив, що це допомагає відновити сили та перезавантажитись.
6. Рассел Сіммонс охолоджується
Можливо, B. Frank, видатний науковець, що більшу частину життя провів досліджуючи природу Аляски, щось знав. Але нове покоління його прихильників захоплюється «кріотерапією», процедурою, під час якої тіло піддається впливу наднизьких температур.Засновник лейблу  Def Jam Recordings якось сказав голівудському репортеру: «Це зменшує запалення і знижує втому, а також змушує клітини омолоджуватись і пришвидшує обмін речовин. Я робив це протягом року».
7. Джефф Безос не шкодує часу на сон
Безос констатував, що сон — це його особистий секрет успіху. В інтерв’ю для  Wall Street Journal керівник Amazon сказав щодо сну: «Я відчуваю себе набагато краще протягом усього дня, якщо у мене було вісім годин сну». 
8. Елон Маск завжди встає з правої сторони ліжка
Безупинна працьовитість Маска не згасає завдяки поєднанню цікавості і позитиву. Він сказав в одному з інтерв’ю: «Якщо ви прокидаєтеся вранці і думаєте, що майбутнє буде кращим —  це яскравий день. В іншому випадку, це не так». 
9. Уоррен Баффет їсть все, що він хоче
Голова Berkshire Hathaway про своє харчування якось сказав: «Я їм, як шестирічний», додавши, що він на четвертину складається з Coca-Cola. 86-річний бізнесмен часто починає свій ранок тарілкою морозива, а протягом дня їсть велику кількість картопляних чіпсів. 
10. Марк Кубан читає декілька годин кожен день
Цей підприємець читає близько трьох годин щодня, не зважаючи на те, чи може він дозволити собі відірватися від справ в галузі чи ні. Власник Dallas Mavericks одного разу сказав, що він це називає «перевага знань»: «Все, що я читаю – загальнодоступне. Будь-хто може купувати такі ж книжки та журнали. Та ж сама інформація доступна будь-кому, хто її шукає. Виходить, просто більшості людей це не потрібно». 
11. Марта Стюарт харчується здоровою їжею
Марта веде здоровий спосіб життя, намагається їсти тільки корисну їжу. Вона пояснює: «Я не їм багато штучних та хімічних продуктів; я не відкриваю багато консерв чи пляшок з газованою водою – я просто намагаюсь не купувати речі, які можуть бути небезпечними». 
12. Майкл Джордан пам’ятає всі свої промахи
Джордан не соромиться, що пишається собою. Але він завжди наголошує, що весь його успіх будувався за кадром. В одному з інтерв’ю він пояснив всю силу невдач: «Я промахнувся в понад 9 000 кидках за всю мою кар’єру. Я програв приблизно 300 ігор. 26 разів мені довіряли зробити останній виграшний кидок і я промахнувся. Я падав знову і знову. І саме через це я досягнув успіху».