15-го та 16-го червня у містах Запоріжжя та Харків відбулися семінари щодо трансфертного ціноутворення, організовані компанією Baker Tilly спільно із редакцією газети «Все про бухгалтерський облік».
У вітальному слові до учасників заходу керівник департаменту податків та права Baker Tilly Тетяна Стретович відзначила важливість теми. З огляду на світові тенденції до розкриття відомостей про контрольовані операції та розширення співпраці між країнами у сфері обміну податковою інформацією питання застосування законодавства про трансфертне ціноутворення (ТЦУ) набуває актуальності для все більшого кола господарюючих суб’єктів. До того ж, підвищення рівня обізнаності у питаннях ТЦУ допомагає правильно скласти звітність та якісно підготувати документацію, що в свою чергу зменшує ймовірність виникнення помилок, за які передбачено доволі значні штрафні санкції. 
Спікером предметної частини виступила Софія Свистун – провідний податковий консультант компанії. В ході виступу було висвітлено, які законодавчі зміни слід врахувати при звітуванні за 2016 рік та надано практичні поради щодо уникнення найбільш поширених помилок. 
Учасники мали можливість дізнатися і про найновіші зміни у сфері ТЦУ. Зокрема, про зміни у формі Звіту про контрольовані операціїта вимог до документації з ТЦУ, про визначення середньозваженого значення показника рентабельності, про оновлення Практичного керівництва ООН з трансфертного ціноутворення для країн, що розвиваються, про зміни у порядку проведення перевірок контрольованих операцій та про інші новини ТЦУ. Також на семінарі кожен учасник мав можливість поставити своє запитання та отримати кваліфіковану відповідь.
Компанія Baker Tilly й надалі проводитиме відкриті семінари у містах України і запрошує  до участі!
Допомога фахівців з трансфертного ціноутворення департаменту податків та права Baker Tilly:

  • визначать повний перелік наявних та потенційних контрольованих операцій 
  • проведуть оцінку ризиків та нададуть рекомендації щодо їх мінімізації
  • виконають усі необхідні аналітичні процедури з обґрунтування рівня цін у контрольованих операцій 
  • складуть повний пакет документації з трансфертного ціноутворення 
  • підтримають у комунікаціях з контролюючими органами

Успіх реалізації проектів забезпечується зусиллями висококваліфікованої команди спеціалістів наших українських офісів та співпрацею з глобальною командою з трансфертного ціноутворення мережі Baker Tilly
Звертайтеся:
Тетяна Стретович
Керівник Департамента податків та права Baker Tilly
Т.:+38 (044) 284 18 65
М.: +38 (073) 337 82 07
tatiana.stretovych@bakertilly.ua