14 жовтня 2010 в конференц-залі готелю «Intercontinental» в місті Києві відбувся бізнес-сніданок, присвячений темі: «Організація і ведення бізнесу на Кіпрі. Особливості та переваги (правовий і фінансовий аспекти)». Організаторами заходу виступили партнерські компанії Україну та Кіпру «Baker Tilly Ukraine» і «Baker Tilly Klitou».

Сприятливі умови для розвитку бізнесу завжди робили Кіпр привабливим для іноземного інвестора. Для Росії та Україні Кіпр незмінно залишається однією з найпривабливіших в інвестиційному плані країн. Новий протокол до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування з Росією вступив в силу в 2010 році. Відповідно до Міністерства фінансів Республіки Кіпр, переговори щодо Конвенції про уникнення подвійного оподаткування між Кіпром та Україною почнуться в найближчому майбутньому, і, як очікується, угода має бути підписана, за тією ж схемою, що й аналогічна з Росією. Безумовно, це не могло не зацікавити представників Українських компаній, що й послужило причиною для проведення подібного заходу кіпрською компанією «Baker Tilly Klitou», так як Кіпр та Україна є стратегічно важливими інвестиційними та торговими партнерами, перед співпрацею яких відкривається безліч перспектив.

Відкрив бізнес-сніданок керуючий партнер компанії «Baker Tilly Ukraine» Олександр Почкун, який і виступив модератором всього заходу. У своєму вступному слові Олександр так охарактеризував співпрацю з кіпрськими колегами: «Вже не перший рік ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами на Кіпрі «Baker Tilly Klitou», працюючи над спільними проектами. Метою даного заходу, в першу чергу, є інформування клієнтів та партнерів компанії «Baker Tilly Ukraine» про зміни в Кіпрському законодавстві, що називається, «з перших вуст». Співпраця з Кіпром є дуже важливою для нас, і тому ми посилено працюємо над подальшим зміцненням і поглибленням наших відносини. З кожним роком у нас зростає кількість спільних проектів, і ми раді, що наші кіпрські колеги вже стали постійними гостями нашого київського офісу ».

Наступним всіх привітали Тимчасовий Повірений у справах Посольства Республіки Кіпр в Україні Евагорас Вріонідес, а також засновник і генеральний директор «Baker Tilly Klitou» Маріус Кліто. «Після вступу Кіпру до Європейського союзу в 2004 році, кіпрський бізнес отримав міжнародний статус, і сьогодні статус кіпрських компаній прирівнюється до статусу компаній європейських. Важливою перевагою Кіпру є його географічне розташування, розвинена інфраструктура та податкове законодавство. Стартова ціна для нового бізнесу на Кіпрі найнижча в Європі, а податок на прибуток становить всього 10%, враховуючи, що при придбанні місцевого бізнесу він взагалі відсутній, а середня прибутковість від новопридбаного бізнесу становить близько 20%. Все це робить наш острів привабливим, як для розвитку бізнесу, так і для життя. Можу сказати, що Ларнака вже став міжнародним містом, в якому проживають люди різних національностей, які приїхали працювати і жити на Кіпр. Це дозволило нашій компанії відкрити офіси в чотирьох країнах, і тому дуже важливим аспектом нашої діяльності залишається тісна співпраця з нашими партнерами з «Baker Tilly International» у різних країнах», – у загальних рисах зазначив у своїй презентації Маріус Кліто.»

Після вступних звернень учасники перейшли безпосередньо до більш детального розгляду основних аспектів організації бізнесу на Кіпрі, торкаючись питань специфіки законодавчої бази, системи оподаткування, реєстрації холдингів і особливостей банківської системи, а також вимог до фінансової звітності. Зі своїми доповідями виступили: директор «Baker Tilly Klitou» Терапон Мафкас («Оподаткування на Кіпрі»), партнер юридичної фірми «Василь Кисіль і Партнери» Денис Лисенко («Юридичні аспекти реєстрації бізнесу на Кіпрі»), генеральний менеджер «Bizserve Consultants Limited» Крістофос Коутоуроусіс («Холдингові структури на Кіпрі»), менеджер міжнародного бізнес центру «Laiki Marfin Group» Андреас Ставр («Банківські послуги на Кіпрі»), і директор «Baker Tilly Klitou» Андреас Філіпоу («Звітність згідно з МСФЗ на Кіпрі – вимоги до аудиту та консолідації фінансової звітності»).

Наприкінці учасники перейшли до питань, які здебільшого стосувалися юридичних аспектів, а також оподаткування. По завершенні офіційної частини усіх чекав фуршет, на якому в неформальній атмосфері у слухачів з’явилася можливість у режимі живого спілкування обговорити з доповідачами більш детально питання, що були винесені до обговорення під час доповідей. Усього бізнес Сніданок відвідало близьке 80 учасників, середа яких були керівники і Фінансові директори відомих Українських компаній

Компанія «Baker Tilly Klitou» є одним з ключових партнерів «Baker Tilly Ukraine» у реалізації спільних міжнародних проектів, у тому числі, проектів, пов’язаних з IPO на міжнародних ринках запозичень для компаній, що ведуть свою діяльність в Україні. «Baker Tilly Klitou» має офіси в Нікосії, Лімассолі і Ларнаці на Кіпрі, у Бухаресті – Румунія, в Софії – Болгарія, в Кишиневі – Молдова.