Якщо ви не працюєте з податками кожного дня, а вам необхідно в них розібратись, допомогти можуть довідники, профільні ресурси та додатки.

Користуйтеся довідниками

Податкові довідники — найлегший і найбільш ефективний спосіб швидко отримати уявлення про податкову систему потрібної вам країни. Деякі довідники дають лише загальне уявлення про доступні податкові режими, види податків та їх ставки. В інших ви знайдете більше подробиць про базу оподаткування, амортизацію, закони щодо запобігання ухиленню від податків та інше. Звісно, вичерпних знань про всі тонкощі податкової системи та умови ведення бізнесу з довідника ви не отримаєте, проте з його допомогою принаймні будете розуміти, на що потрібно звернути увагу.

Слідкуйте за змінами онлайн

Податкова система може змінюватися, тому інформація про податки застаріває надзвичайно швидко. В той же час, у компаній немає можливості оновлювати свої довідники раз на місяць, особливо їх друковані версії. Тому якщо ви передивились довідник і вас щось зацікавило, краще перевірити актуальність даних: знайдіть в інтернеті тематичні ресурси щодо потрібної країни та перевірте, чи ця інформація актуальна.  

Використовуйте спеціалізовані додатки для смартфонів та планшетів

Вони дозволяють дізнатись все про податкову систему, і ця інформація завжди буде актуальною, бо постійно оновлюється. Одним з таких додатків є Tax Mapp від Baker Tilly International — додаток для iOS та Android, у якому ви знайдете комплексні податкові довідники зі 150 юрисдикцій, а також останні новини податкової галузі зі щотижневих статей від International Tax Review та TP Week.