1 – 3 березня в київському готелі “Інтерконтиненталь” відбувся 2-й Український енергетичний форум Адама Сміта, який виявився актуальною і продуктивною зустріччю найвагоміших фігур українського енергетичного сектора та їх зарубіжних колег. Другий рік поспіль компанія «Бейкер Тіллі Україна» виступає в якості спонсора даного заходу.

Протягом 3-денної роботи форуму в ньому взяли участь понад 300 учасників з 20 країн і 60 доповідачів високого рангу, серед яких відомі політичні діячі в галузі, Керівники вищої ланки провідних міжнародних і національних енергетичних компаній, Відомі експерти і коментатори в галузі енергетики та інші.

Керуючий партнер «Бейкер Тіллі Україна» Олександр Почкун також був серед доповідачів форуму, що виступив на сесії присвяченій потребам енергетичних компаній у нових інвестиціях і можливостям їх залучення. Темою доповіді Олександра Васильовича був: «Прогноз щодо інвестицій та розвитку ТЕЦ як ефективного і стабільного способу задоволення потреб промислової бази Україна».

Загалом, УЕФ-11 став ідеальною платформою для діалогу між урядом і діючими та потенційними інвесторами. Серед ключових тем дискусій були такі:

  • Сланцевий газ і вугільний метан: що заважає їм стати чинником, який змінює правила гри в Україні;
  • Значний прогрес у розвитку відновлюваної енергії; що потрібно для реалізації численних проектів;
  • Майбутня приватизація активів вироблення і розподілу електроенергії, запланована на цей рік;
  • Політична воля, необхідна для забезпечення прозорості і справедливості здійснення тендерів і видачі ліцензій, однакових умов для всіх інвесторів.

Очевидно, що на 3-ому Українському енергетичному форумі, який скликається у березні 2012 року в Києві, багато що потрібно буде обговорити і, сподіватимемося, на той час багато чого буде досягнуто.