Останній рік спостерігалося активна взаємодія великої кількості українських компаній з кіпрською юрисдикцією. Сприятливі умови для розвитку бізнесу завжди робили Кіпр привабливим для іноземного власника. Для Росії та України Кіпр незмінно залишається однією з найпривабливіших в інвестиційному плані країн.

17 березня в конференц-залі готелю «Моцарт» (м. Одеса) відбулася міжнародна конференція на тему: «Нові правила роботи з нерезидентами. Стратегічне співробітництво Кіпр – Україна». Головними організаторами заходу виступили компанії-партнери «Бейкер Тіллі Україна» та «Бейкер Тіллі Кліто» (Кіпр), а також Міжнародна Юридична Служба.

З привітальною промовою на конференції виступив тимчасовий повірений у справах Республіки Кіпр в Україні Евагорас Вріонідес, а також засновник і генеральний директор кіпрської компанії «Бейкер Тіллі Кліто» Маріус Кліто. Після цього організатори та учасники перейшли до більш детального розгляду актуальних для конференції тем, серед яких:

  • Холдингові структури на Кіпрі: реєстрація, управління, юридичні вимоги та процедури.
  • Робота з нерезидентами у розрізі нового податкового кодексу ».
  • Оподаткування на Кіпрі, тоннажний податок і структурування ідей
  • Податок на фрахт та репатріацію
  • Виплати нерезидентам. Концепція бенефіціарного власника.
  • Звітність згідно з Міжнародними Стандартами Фінансової Звітності на Кіпрі – вимоги до аудиту та консолідації фінансової звітності.
  • Банківські послуги на Кіпрі – Marfin Laiki Bank. Міжнародний банківський бізнес

У цілому, учасники конференції отримали чудову можливість дізнатися про специфіку та переваги організації і розвитку бізнесу на Кіпрі, з перших вуст отримати вичерпну інформацію про останні зміни в роботі нерезидентів в Україну, а також задати свої питання фахівцям.


Дана конференція проводилася не на комерційній основі, і загалом її відвідали більше 100 учасників. Захід організовано за підтримки партнерів: Marfin Bank та Investor Relations Agency, а також Посольства Кіпру в Україні.