Зробіть наступний рік дійсно кращим за попередній — почніть дотримуватися цих основних правил і зможете встигати набагато більше, не виснажуючи себе.

Не обов’язково обирати або роботу, або особисте життя. Головне — правильно використовувати час, не брати на себе більше, ніж можете витримати, і не забувати про відпочинок.

Не перепрацьовуйте постійно

У кожного з нас бувають періоди, коли необхідно залишитися в офісі допізна або прийти на роботу раніше. Проте такі періоди не мають ставати буденністю — якою б витривалою людиною ви не були, ваш заряд рано чи пізно скінчиться. Тому намагайтеся тримати свою внутрішню батарейку повною хоча б наполовину.

Забудьте про мультизадачність і почніть планувати

Мультизадачність не працює — так ви лише марнуєте свою увагу і не виконуєте якісно жодного завдання. Замість цього приділіть більше часу плануванню — присвятіть кожній задачі певний проміжок часу і чергуйте їх за характером. Розбивайте довгі складні завдання на простіші задачі. Розпочніть з чогось легкого, щоб взяти темп, і не відволікайтеся аж до перерви. Однак не забувайте про неї — відпочивайте між проміжками інтенсивної роботи.

Не тримайте все в голові

Нотатник — ваш головний друг. Записуйте будь-які думки, що відволікають вас від роботи або просто заважають. Так вони ніде не загубляться, а ви зможете концентруватися на дійсно важливих речах. Крім того, встановіть собі додаток для нагадування — так ви не просто сплануєте свій день, а й будете пам’ятати, що саме ви маєте зробити.

Проводьте важливі зустрічі зранку

На початку дня ви максимально сконцентровані, тому зможете провести зустріч саме так, як планували. Якщо ж ви поставите її всередині дня, дуже вірогідно, що думки про неї будуть постійно відволікати вас. Так ви не зможете продуктивно працювати.

Делегуйте

Не беріть все на себе — якщо хтось може зробити частину вашої роботи майже так само добре, як і ви, не нехтуйте можливістю передати свої обов’язки. Краще потім витратити менше часу на коригування вже зробленого, ніж робити все самому з нуля.

Робота — це важливо. Ваше самопочуття — також. Тому працюйте, коли маєте працювати та робіть це максимально ефективно, а прийшовши додому поповнюйте витрачені сили.