24 березня в місті Запоріжжя відбувся бізнес-сніданок, присвячений перспективам співпраці малого і середнього бізнесу з Варшавською фондовою біржею (ВФБ) та її партнерами.

Крім організатора, інвестиційної групи «Авантаж Капітал» (м. Харків), що має статус авторизованого радника ВФБ, в особі голови ради директорів Юрія Костоглодова, на заході були присутні столичні гості: виконавчий директор представництва ВФБ Андрій Дубецький, президент комунікаційної групи ПРТ Ярослав Хобта, представник аудиторської компанії Baker Tilly Ukraine Олександра Звєрєва та представник юридичної компанії Asters Дмитро Маричев.

Обговорювана тема викликала інтерес і живий відгук у запорізьких бізнесменів, що були присутніми на зустрічі. Прояснювався покроковий план дій, роль кожного з консультантів, типові складності, що виникають в українських компаніях, пріоритетні для польського інвестора галузі економіки, ризики для компанії вже після попадання до лістингу. Був живий діалог, відповіді були вичерпними, навіть щодо вартості послуг консультантів.

Виконавчий директор представництва ВФБ в Україні Андрій Дубецький, так оцінив перспективи роботи Варшавської фондової біржі в нас: «Перспективи є. Ми активно працюємо з держорганами, діалог доволі доброзичливий. Але поки все ще діалог. Змінювати законодавчу базу треба в Україны, а не в Європі. Процес уповільнюється, коли заходить мова про національні інтереси, але процес іде. Сподіваємося донести переваги New connect до представників дрібного і середнього бізнесу. Компанії, які розмістилися минулого року, розмістилися дуже успішно. Я бачу дуже хороший тренд».