Сьогодні робота є у кожної третьої людини з інвалідністю працездатного віку. Хоча право на працю гарантується Конституцією України, а з часу ратифікації Конвенції ООН про права людей з інвалідністю минуло майже півтора роки, для більшості це право так і залишається не реалізованим. Одним із бар’єрів на шляху до гідної праці людей з інвалідністю є соціальні міфи щодо їхньої професійної неконкурентоспроможності. Прес-конференція присвячена таким міфам та шляхам їх розвінчання.

 

Питання:

  • Які міфи роботодавців та людей з інвалідністю заважають останнім на рівних умовах конкурувати на ринку праці?
  • Як соціальний діалог впливає на розвінчання соціальних міфів та забезпечення людей з інвалідністю гідною працею?
  • Які нововведення впроваджуються державною службою зайнятості задля сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю?
  • Яких заходів для розвінчання соціальних міфів вживає Проект, що реалізується зі спільної ініціативи Програми розвитку ООН (ПРООН), Міжнародної організації праці (МОП) та Державного центру зайнятості (ДЦЗ) «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості» (далі – Проект)?
  • В чому полягає соціальна відповідальність бізнесу щодо забезпечення зайнятості людей з інвалідністю?

В ході прес-конференції відбудеться офіційне оголошення Всеукраїнського конкурсу “Кращі практики корпоративної соціальної відповідальності. Забезпечуємо гідну працю людей з інвалідністю” та конкурсу на кращу статтю про роботодавця, що забезпечує зайнятістю людей з інвалідністю.

Під час прес-конференції представник компанії Samsung вручить приз переможниці конкурсу «Професійне щастя без обмежень. Телеверсія».  

ХТО: У прес-конференції візьмуть участь Старший програмний менеджер ПРООН Катерина Рибальченко, Національний координатор МОП в Україні Василь Костриця, директор Державного центру зайнятості, Національний директор Проекту Володимир Галицький, Менеджер Проекту Олена Іванова, Представник Спільного представницького органу сторони роботодавців на Національному рівні (кандидатура визначається), HR Директор та Член Правління Platinum Bank – Титульного партнера Проекту Денис Бродський, Керуючий партнер компанії «Бейкер Тіллі Україна» Олександр Почкун.

ДЕ/КОЛИ: 26 квітня о 11:00 запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію «Забезпечити зайнятістю людей з інвалідністю. Розвінчати міфи», що відбудеться в інформаційному агентстві «Українські новини», за адресою вул. Еспланадна, 20