Третій рік поспіль будь-яке українське село може змагатися за перемогу в конкурсі “Неймовірні села України 2018” зі своїми бізнес-проектами. Мета конкурсу сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.



Цього року перемогу здобуло селище Гоща Рівненської обл. з проектом “Набережна побачень”. Бізнес-проект передбачає облаштування території вздовж берега річки Горинь, яка є улюбленим місцем відпочинку гощанців та гостей селища, а особливо — закоханих.


Друге місце посіло село Крилос, що на Івано-Франківщині, з проектом покращення благоустрою місцевості — проведення освітлення на одну із вулиць та будівництво дитячого майданчика.


Максимальний бал від Експертного журі, членом якого був і Олександр Почкун, генеральний директор Baker Tilly, отримало село Іловиця Тернопільської обл. Їхній проект створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з сушіння лікарських трав, чорниць та грибів посів третє місце.



Урочисте нагородження переможців відбулося 3 вересня у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.


Конкурс проходив за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту “Німецько-український агрополітичний діалог”, компанії Baker Tilly, Асоціації об’єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. Організатор: AgroPortal.ua