За підтримки Baker Tilly вийшло друге видання інфографічного довідника “Енергетика України” — 40 сторінок про те, як працює енергетика нашої країни.

З дослідження ви дізнаєтесь:

Про головні цілі енергостратегії на першому етапі до кінця 2020 р. — реформування ринків електроенергії та газу. А також про ключові напрями реформування енергосектора України:

  • збільшення енергоємності ВВП вдвічі;
  • збільшення частки біржової торгівлі енергоресурсами у 6 разів;
  • збільшення  рівня інтеграції ринку електроенергії в 2 і газового в 9 разів;
  • зниження рівня викидів CО₂ в 4 рази.
Як виглядає енергетичний баланс країни. Основні джерела енергії в Україні — це вугілля і торф (33%), а основний споживач — промисловість (19%).

Як буде виглядати новий ринок електроенергії згідно з новим ЗУ “Про ринок електричної енергії”. Поява нових виробників і постачальників електроенергії залучать нові інвестиції в енергосектор країни.


Що Україна — одна з найменш енергоефективних країн світу і як це виправляється.

Завантажити дослідження можна, клікнувши на банер нижче.

Довідник підготувало контент-маркетингове агентство Top Lead за підтримки Американської торговельної палати в Україні та партнерів: юридичної фірми AEQUO Law Firm, аудиторської компанії Baker Tillyенергетичної компанії ДТЕК.

Генеральний інформаційний партнер —  BusinessViews. Інформаційні партнери — “Консалтингова група А-95”, інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”, інформаційно-аналітичне видання “Енергореформа”.