Третє у 2012 році засідання Комітету з Фінансів та Податків Південноукраїнського офіса ЄБА відбулося 13 листопада 2012 року в м. Миколаїв в офісі компанії «МВА-центр». В межах  зустрічі пройшов семінар «Чи ефективний ваш бізнес? Про фінанси для фінансистів та не фінансистів. Оцінка ризиків, фінансові показники», презентований Любов`ю Рощиною, менеджером департаменту аудиту Одеської філії «Бейкер Тіллі Україна», Головою Комітету з Фінансів та Податків ЄБА в Одесі.

На початку зустрічі Любов Рощина розповіла про те, що ефективність бізнесу складається з двох компонентів: вартість бізнесу та ефективність використання власного капіталу. Вона відмітила, що існує 3 основні методи оцінки вартості бізнесу: 1) прибутковий підхід – вартість складається з дисконтованої вартості прогнозних грошових потоків і пост прогнозної вартості; 2) порівняльний підхід – ринкова вартість порівнянних компаній, отримана з біржових котирувань або за результатами угод, співвідноситься з їх фінансовими/операційними показниками; 3) витратний підхід ґрунтується на принципі заміщення: визначаються витрати, необхідні для відтворення або заміщення об’єкту оцінки з урахуванням поточних цін.

Також, учасники Комітету дізналися про основні фінансові коефіцієнти: рентабельності, оборотності, ліквідності, структури капіталу та фінансових мультиплікаторів. Вони використовуються  кредиторами для оцінки кредитного ризику, інвесторами для формування гіпотези про майбутні прибутки та дивіденди,  топ- мененеджментом для оцінки досягнення фінансової складової стратегії,  фінансовими менеджерами для отримання інформації про ефективність прийнятих управлінських рішень. 

    Наприкінці зустрічі Любов Рощина запропонувала учасникам розглянути на практиці кейс однієї з українських компаній. Використовуючи фінансову звітність та перелік фінансових коефіцієнтів,  учасники повинні були зробити початковий аналіз фінансової звітності та виявити основні ризики проекту.