Відбувся Перший Польсько-український біржовий форум

6 березня 2013 року  у Варшаві відбувся Перший Польсько-український біржовий форум, присвячений перспективам розвитку економіки України та сприянню іноземних інвестицій у неї. Компанія Baker Tilly виступила у якості одного із спонсорів даного заходу.

Головна мета Форуму –  показати польським інвесторам, як функціонують українські компанії, присутні на Варшавській біржі, а також які є перспективи розвитку економічної ситуації в Україні для того щоб польські бізнесмени могли більш свідомо приймати рішення щодо інвестицій в українські проекти.

Кілька десятків учасників з обох країн зустрілися у приміщенні Варшавської біржі з метою обсудити практику економічної співпраці. Перед учасниками форуму стояли наступні питання: Чи іноземним інвесторам стало легше вести бізнес в Україні? З якими труднощами вони зустрічаються? Як українські компанії почуваються на міжнародних біржевих майданчиках?

Яцек Пєхота, голова Польсько-української господарчої палати, колишній міністр економіки Польщі, заявив, що ціллю зустрічі є показати полякам, як працює український бізнес:

“…Організаторами Форуму є Польсько-українська господарча палата, Варшавська біржа цінних паперів та Посольство України в Республіці Польща. Це перший захід такого типу. Його мета – показати польським інвесторам, як функціонують українські компанії, представлені на Варшавській біржі. Також говоримо про перспективи розвитку економічної ситуації в Україні, а отже і бізнес-клімату. Хочемо, аби польські інвестори могли більш свідомо приймати рішення про свою присутність над Дніпром. Прагнемо також мобілізувати до співпраці українські товариства, представлені на польському біржевому майданчику. Вони хоч теоретично і є конкурентами, однак мають спільний інтерес – презентувати Україну як вирогідного економічного партнера…”.

Одним з ключових спікерів форуму з українського боку виступив Олександр Почкун, Управляючий Партнер Baker Tilly, з доповіддю «Структура Групи та її зв’язок з фінансовою звітністю.  Специфіка фінансової звітності для сільськогосподарських підприємств – переоцінка біологічних активів».

За словами Олександра, основною вимогою до структури Групи є її гнучкість: “…структура  повинна дозволяти вирішувати завдання бізнесу, не залежно від  напрямку розвитку. Крім того, структура Групи нерозривно пов’язана з фінансовою звітністю, і недосконалість структури може стати причиною появи оговорок в аудиторському звіті…”. Також, Олександр розкрив тему переоцінки біологічних активів та оцінки справедливої вартості що є дуже актуальним питанням для представників сектору сільського господарства.

У рамках форуму також відбулося урочисте відкриття Польсько-українського клубу журналістів, які спеціалізуються на економічних темах, а також Клубу українських біржових емітентів.