20 жовтня в Межрічинському регіональному ландшафтному парку відбулася безпрецедентна по своїй соціальній значимості й перша в Україні екологічна акція, спрямована на збереження унікального представника сімейства гризунів – садової СОНІ.
 
З ініціативи міжнародної аудиторської компанії “Бейкер Тіллі Україна” і при сприянні Американської Торгівельної Палати в Україні, а також Центру креативної фотографії – у Межрічинському регіональному ландшафтному парку відбувся благодійний захід, спрямований на порятунок зникаючих видів тварин, занесених у Червону книгу.
 
Під час акції учасники, а це близько 90 топ – менеджерів компаній, взяли участь у виготовленні будиночків для сонь. Не випадково, символом акції обрана соня. Садова соня винятково рідкісна, занесена у Червону книгу України тварина, що відрізняється незвичайним персиковим забарвленням та зовні нагадує екзотичних лемурів.
 
 

Територія Межрічинського парку становить 102,5 тис. га. це – один із самих більших об’єктів природно-заповідного фонду у центральній Європі, з унікальними мальовничими ландшафтами Придніпровського Полісся й рідкісними видами тваринного світу.

 
Уперше на території України був проведений благодійний захід подібного масштабу й формату. Спілкування представників бізнесу, науки й живої природи, буде сприяти більш ефективному висвітленню проблем пов’язаних з охороною біологічного й ландшафтного різноманіття, на захід були запрошені профільні фахівці: теріологи, орнітологи, фахівці лісового господарства і керівництво парку.