Країни ЄС будуть використовувати загальний механізм виявлення ухилення від податків з 2014 року – про це на семінарі сказав Рустам Вахітов, керівник податкової практики Baker Tilly (Україна). У своєму виступі спікер розповів про останні антиофшорні ініціативи в Україні, ЄС та в світі. За його словами, поява Директиви ЄС пов’язана з бажанням Євросоюзу спростити рух капіталу між країнами ЄС.

Темою семінару, який відбувся 12 грудня о головному офісі Baker Tilly, стало управління податковими, валютними та ціновими ризиками при веденні бізнесу в Росії, на Кіпрі та в Україні. Спікери представили свої презентації і відповіли на найактуальніші питання міжнародного оподаткування, адресовані їм від слухачів.
Про те, що зміниться в 2014 році для тих, хто має бізнес в Росії, розповів Андрій Кирилов, представник
Baker Tilly Russaudit (Росія). Зокрема, з нового року набуває чинності Закон про розкриття кінцевих бенефіціарів власників. Тепер російські банки можуть відмовити компанії у відкритті рахунку, якщо їм не повідомлять  хто є бенефіцаром . Також, спікер детально розповів про введення відповідальності за несумлінне ведення переговорів, про появу права забудови і про те, що робити закритим акціонерним товариствам у зв’язку з відміною такого типу компаній.
Терафон Мафкас, партнер Baker Tilly (Кіпр) коротко розповів про оновлені вимоги до ведення бізнесу на Кіпрі та про критерії визначення того, що компанія веде реальну діяльність (зокрема, в офіс компанії може бути спрямований інспектор, можуть перевірити існування документів з виплати зарплат співробітникам компанії).
Олексій Єрьомін (представник SP Advisors ) докладно розповів про те що таке безпоставкові форвардні контракти (NDF) і як керувати валютними ризиками через цей інструмент. Наприкінці свого виступу Олексій представив форвардні та прогнозні ціни на пшеницю, кукурудзу, сою в 2014 році.