Завдання України – знайти і використовувати всі доступні можливості для росту найсуттєвішої і найперспективнішої галузі економіки – сільського господарства. 

Результати спостережень і досліджень показують, що незважаючи на те, що експорт сировини (зокрема, зернових) є головною складовою українського агробізнесу, експорт продуктів переробки приносить країні більше вигоди. Експорт пшениці за рівнем доходів для країни – 1 891,5 млн. дол. США – знаходиться на третьому місці. При цьому експорт соняшникової олії – на другому – 3 281,3 млн. дол. США. Чи знаєте ви що на першому місці? Лідирує кукурудза з рівнем доходу від експорту в 3 833,3 млн. дол. США. 

Експерти Baker Tilly вважають, для того щоб створити необхідні умови для зростання економіки від експорту продуктів сільського господарства, необхідно змістити акцент з експорту сировини на експорт продукції переробки.

На цьому слайді з нашого аграрного інфографічного довідника, повна версія якого буде презентована на початку вересня, показано, яка частина продуктів сільського господарства направляється на експорт і скільки доходів це приносить країні. Якщо ви хочете отримати й інші цікаві відомості про український агробізнес в зручному форматі інфографіки, залиште свою заявку – ми надішлемо вам наш інфографічний довідник у числі перших.